keskiviikko 29. elokuuta 2012

Apulainen

Nappi oli innokkaana apuna puutarhahommissa; kuten tassuista näkyy!


sunnuntai 26. elokuuta 2012

Lenkille!

Missä se Nappi on,  nyt lähetään lenkille!


Huh, ohi meni, ei huomannut.


Ehkä pääsen tällä kertaa pälkähästä.


BUSTED!

maanantai 20. elokuuta 2012

Penni-Parka

Voi että tuo meidän Penni osaakin olla hellyttävä ja vähän raukka. Penni halusi ulos tänään ja sitten se pian tavattiin tuosta sotkuisesta nurkasta kököttämästä. Sieltä se katseli pitkään rauhaisan lähiömme menoa.


torstai 16. elokuuta 2012

Helle!

No johan on merkillistä; hellettä jo kolmatta päivää puolessa välissä elokuuta! Kävimme Pennin kanssa eilen mustikassa. Nappi jäi kotiin, koska minulla oli hyvässä muistissa Napin edellinen metsäreissu samassa paikassa. Olimme sienessä ja Nappi sai ensimmäisen viiden minuutin sisällä roskan silmäänsä. Pian sillä myös loppui voimat ja into mättäiden välissä loikkimiseen ja lopulta loppumatkan kannoin sitä. Nappi jäi varmasti ihan tyytyväisenä kotiin. Penni sen sijaan jaksoi hyvin, soi mustikoita suoraan mättäästä ja viihtyi meressä. Se jopa ui vähän. Kameraa ei ollut mukana valitettavasti. 


Nappi sen sijaan tavattiin kerrassaan kummallisessa uniasennossa. Suurinpiirtein vartin ajan se kökötti puoliksi repun päällä nuokkuen. Hui, onpahan taas kynnet päässeet pitkiksi. Leikkuuaika.

maanantai 13. elokuuta 2012

Tuliaisia

Olin tosiaan työreissulla Alaskassa ja kylläpä ihastuin paikkaan. Luonnon ja ystävällisten ihmisten lisäksi paikallisten rakkaus koiriin teki vaikutuksen. Siellähän koira on mitä tärkein työntekijä ja useimmilla tuntui olevan yksi tai useampi -kuten arvata saattaa- huskytyyppinen työkoira. Mutta olis siellä paljon seurakoiriakin ja ihania mastiffeja näin useita. Koiria oli patsaissa, kirjoissa, tauluissa ja baarit sekä monet ruokapaikat oli nimetty niiden mukaan. Yhtään mopsia en nähnyt (yhdellä lentokentällä oli kyllä innokas musta mopsi lähdössä matkalle), mutta kaksi löytöä tein:


Aivan järkyttävä mopsikortti.


Mutta tämä taidekortti oli minusta hieno. Takana lukee: "Pugsley". This fellow states: I am a PUG" as only a Pug can do. Tästä olisi alkuperäinen vesiväriteos olemassa...Kortin on tehnyt alaskalainen Kate Wood. Lisäksi ostin sellaisen puisen husky-joulukoristeen (joojoo, menee ehkä vähän krääsäksi) ja sitten semmoisen toisenlaisen koiraesineen, joka paljastuikin sitten ketuksi. Johan ketutti. Eh heh.

Nappi antoi vähän pahaa silmää tuolle mun mukana kulkeneelle toiselle mopsille:



Penninkin piti päästä kokeilemaan matkalaukun päällä nukkumista. Nappi oli aika pöyristynyt asiasta.

torstai 9. elokuuta 2012

Terkkuja!

Terkkuja suurinpiirtein maailman toiselta laidalta! Mies on nelistään koirien kanssa kotona ja hyvin kuulemma menee, saan facebookin kautta kuvia ja päivityksiä niiden touhuista. Tunnelma vaikuttaa hyvin seesteiseltä ja rauhalliselta.



Suuri mysteeri on se, miksi nämä saamani kuvat ovat näin pieniä, ainakin mun koneella näyttävät postimerkinkokoisilta. 


Nappi nuokkuu.


Ceci edelleen messissä.


torstai 2. elokuuta 2012

Taas möksällä

Lähdimme viikonloppuna koko porukka mökille. Emme ole uskaltaneet pitää Ceciä yhtään vapaana, ei sitä koskaan tiedä, jos se saa päähänsä lähteä yhtäkkiä jonnekin. Se oli siis koko ajan narunnokassa kiinni. Tässä kohtaa vain teimme virhearvion Pennin suhteen. Se riiviö otti ritolat mökin pihalta. Se oikein katteli vasemmalle ja oikealle, ennen kuin suikahti aidan ali ja lähti jolkuttelemaan merenrantaa kohti. Mies oli sisällä mökissä ja Ceci oli minulla hihnassa ja sen kanssa lähdettiin sitten Pennin perään, joka ei totellut yhtään! Se vain ravasi edessä parin metrin päässä ja oikein ilkikurinen ilme päällä vilkuili välillä taakseen, varmaan vain katseli sitä, että tulenhan perässä. Huhhei. Sitten se pysähtyi rannalle veden ääreen. Ehkä se vain halusi uimaan tai jotakin. Kun tulimme takaisin niin Nappi istui kuin tatti portin takana pihalla ja yritti kuikuilla aidan alta meitä. Nappi kerrankin osasi käyttäytyä kiltisti. 

Alunperin Cecin kotiväen kanssa sovimme, että viemme sen koirahoitolaan sitten kun siltä tuntuu, mutta nyt sen kanssa on mennyt niin hienosti ja helposti, että se voi ihan hyvin olla hoidossa meillä koko sen ajan, kun sen omistajat ovat reissussa. Eli vajaan kuukauden. Se ajatus on kyllä vahvistunut, että kolmatta koiraa ei meille tule, on tässä kuitenkin aika paljon enemmän laumaa vahdittavana kolmen kanssa. 


 Ceci on aina tarkkana ja valppaana.


Pennikin pääsi karkumatkan päätteeksi hihnaan kiinni.


 Nappi oli ihan hirveen tyytyväinen, kun se ainoastaan sai olla vapaana.


 Rannallakin Penni hihnasta huolimatta nautti vesileikeistä.


 Se tosi innoissaan kantoi ulpukoita vedestä rannalle.


 Nappi viilentelee.


Samoin Ceci. Silläkin on nähtävästi tosi kuuma tuossa sen paksussa mustassa turkissaan.