torstai 3. kesäkuuta 2010

Muotitietoinen

Ainakin omaan silmään Pennin uudet hienot valjaat sopivat mainiosti sen turkin sävyyn. Tämä ei siis tietenkään ollut ostopäätöksen takana (eipä vissiin), vaan halusimme ostaa sille säädettävät y-valjaat heijastimilla. Nämä ovat suomalaiset ja kaiken lisäksi pehmustetut tuosta rintalastan kohdalta. Ja Napilla on samanlaiset, mutta vaaleanpunaiset, joten käyttökokemustakin löytyy. Nyt ei enää tarvitse pelätä, että koipi katkeaa, kun hihna on kiertynyt vahingossa jalan ympäri monelle mutkalle Pennin suhaillessa lenkillä edes takaisin.Ostimme Pennille myös fleksin, joka jatkaa hyvin ei-neutraalia ja ei-maanläheistä värimaailmaa. Fleksi on väriltään vaaleanpunainen ja sen hihnaosa on leveä ja pinkki sekin. Testilenkillä Penni nautti paremmista pusikkotuntumista, joihin se pääsi viiden metrin säteellä. Fleksin kanssa liikkuessa askelia tulee enemmän, mutta kovin vilkkailla kaduille fleksi on hyvin epäkäytännöllinet, jopa vaarallinen. Varsinkin kahden koiran kanssa. Täällä lähiössä niiden kanssa on silti mukava päästellä, mutta kaupungille mentäessä otamme lyhyen hihnan käyttöön.


Kävimme eilen muutenkin asioilla kaupungilla ja koiramme herättivät taas paljon positiivista huomiota ja ihastusta. Mukava saada monet ihmiset hyvälle tuulelle näiden kahden kanssa. Herätimme toisaalta myös paheksuntaa, kun Penni päätti heittää kepillisen (näin ei kait voi sanoa tyttökoirista, no anyway) keskelle vilkasta kävelykatua suoraan jäätelokopin eteen. Hätä ei pentukoiralla lue lakia.

Huomenna nuorimmaisemme menee ensimmäiselle luokalle kouluun; Penni aloittaa pentutottelevaisuuskurssin. Kurssi pidetään sisähallissa ja sieltä saa kymmenen euron siivoussakon, jos pentu tekee tarpeensa halliin. Pitääpä nostaa rahaa valmiiksi.

2 kommenttia:

  1. Moi! Sinulla näyttää noista mopseista olevan sen verran kokemusta että osaisitko sanoa ovatko nuo mopsit itsepäisiä? Wikipediassa niin peloteltiin ja vähän muuallakin. Jos ne on itsepäisiä niin miten se sitten ilmenee?

    VastaaPoista
  2. No ainakin tuo meidän mopsi on aika omapäinen. Ollaan käyty kahdella tottelevaisuuskurssilla, joten käskyt ovat kyllä hallussa, mutta useimmiten se tottelee silloin kun sille päälle sattuu. Tänne-kutsuun varsinkin vastaa aika satunnaisesti...Herkkujen avulla yleensä tottelee paremmin. Tuohan voi tosi paikan tullen olla aika vaarallistakin, mutta meille mitään ongelmaa tuosta ei ole vielä aiheutunut, koska olen keksinyt kiertoilmaisuja. Jos haluan Napin luokseni, syömään-huuto toimii aina...Noloa vain huudella sitä tuolla ihmisten ilmoilla.
    Olen kuullut että muidenkin mopsit ovat vähän tuon sorttisia, mutta toisaalta tiedän sellaisikin mopseja, jotka käyttäytyvät aina mallikkasti.

    VastaaPoista