tiistai 24. elokuuta 2010

Paras aika vuodesta (lenkkeilylle)

Lenkkeilylle parasta aikaa on kyllä syksy. Keväällä on loskaista ja kuraista, talvella on aivan liian kylmää näille koirille ja kesällä taas usein liian kuuma. Mutta syksyllä luonto on ruskan takia todella kaunis, lämpötila on 10-15 asteen paikkeilla, eikä itsellä tai koirilla tule liian kuuma, vaan on juuri sopiva. Toisaalta täällä päin on ollut aika sateista ja aamuisin on jo hyytävän kylmä. Nyt on vielä hetken aikaa valoisaa myös ilta yhdeksän lenkin aikaan, joten aion nyt nauttia ja mennä positiivisella asenteella ja mielellä päivittäisille lenkeille.

Olen viime aikoina pohtinut paljon, mikä on sopiva lenkkeilyn määrä pikkukoiralle. Napin kanssa urheilimme aika lailla sen ollessa pentu ja nyt tuntuu että välillä liikutimme sitä jo liikaa. Olen kuullut ja lukenut monenlaisia mielipiteitä pentujen lenkkeilystä. Itse käymme aika usein lenkillä, mutta lenkit eivät ole järin pitkiä. Pennin kanssa en vieläkään sen ollessa 8 kuukauden ikäinen (juuri tänään täytti muuten 8 kk) ole käynyt meidän Napin kanssa tehtyjen aiempien lenkkien pituisia matkoja. Kuitenkin hihnalenkkejä käymme siis päivittäin, kun joidenkin ohjeistusten mukaan alle vuoden ikäisiä ei juuri pitäisi lenkkeilyttää muuten kuin vapaana juoksettamalla lyhyitä aikoja.

Meillä arkena aamu alkaa aamupissatuksella seitsemän aikaan, 10 minuuttia. Sitten aamuruoan jälkeen juuri ennen töihin lähtöä käymme toisella 10 minuutin kierroksella. Ensimmäinen pitempi lenkki, noin 20-30 minuuttia on neljän viiden aikaan ja sitten iltaruoka klo 18.00. Vähän sen jälkeen käymme taas 10 minuuttia ulkona. Iltalenkki on kahdeksan yhdeksän aikaan ja se on pisin lenkeistä, noin 30 minuuttia. Sitten kun tuo Penni on 100 % sisäsiisti (pakko myöntää, joskus EDELLEEN sattuu joskus vahinkoja), aamupissatukset vähenevät yhteen ja heti ruoanjälkeistä käyntiä ei varmaan tarvitse tehdä. En sitten tiedä liikutammeko näitä sopivasti, liikaa vai liian vähän. Kilometreissä lenkit eivät ole järin pitkiä, mutta en nyt osaa äkkiä laskea minkäpituisia nämä ovat. Kävelyvauhtia kuitenkin ja paljon aikaa haistelulle.


Penni tarkkailee roska kuonolla.


Ps. Veikkaan että Pennillä alkaa juoksut ihan näillä näppäimillä. Pitää selvittää, vaikuttaako se kahden viikon päästä olevaan koirannäyttelyreissuun mitenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti