keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Lomakiloja

No nyt on some ihan täynnä kaikenlaista keventämiseen liittyvää, tipatonta, kilojen karistamista, dieettejä, ja sama linja jatkuu meidänkin blogissa. Napille on kertynyt jälleen lomakiloja. Kovat pakkaset ne sen tekevät, Nappi tarttee liikuntansa, mutta meillä ei liikuta juurikaan jos pakkasta on enemmän kuin 15 astetta. Joulun aikana käyneet vieraat jokainen vuorollaan kyselivät että onkohan Nappi vähän lihonut, meidän itse sitä on vähän hankalampi huomata. Viime aikoina olemme pistäneet itsekin merkille, että Nappi kuorsaa vähän voimakkaammin ja että sille on kertynyt uusia makkaroita omituisiin paikkoihin, muun muassa hännän tyveen! Nyt alkoi sitten dieetti, ruokaa vähän vähemmän ja lenkkejä normaaliin tahtiin. Napille varattiin sterilisaatioleikkaus kuun lopulle, joten sitäkin varten, siis aivan erityisest sitä varten, on syytä olla hoikemmassa kunnossa. Pennille nyt ei mitään painonnousua ole tapahtunut. 

Asensin muuten Sports trackerin puhelimeen, joka mittaa gps:n avulla esimerkiksi kävelylenkkien pituuden ja olenkin innokkaasti mittailut nyt meidän kaikki vajaa kymmenen erilaista peruslenkkiä. Suureksi hämmästyksekseni (ja pettymyksekseni) olen kaiken aikaa luullut, että lenkkimme olisivat paljon pidempiä! Keskimäärin ne ovat vain 2-2.5 kilometriä pitkiä, kun olen aina ajatellut että vähintään yli kolme kilometriä ovat. Käsittämätöntä miten sitä ei yhtään osaa hahmottaa matkoja! Kaikista pisimmät kiekat ovat vielä mittaamatta, saas nähä mitä pikkurääpäsyjä ne oikeasti onkaan... Kuitenkin kun viikon aikana kertyneitä kaikkia kävelyjä katsoo, niin aivan oiva matka niistä aamukävelyn ja muiden lyhyempien pyrähdysten kanssa kertyy. Ja tähän päälle kun lisätään omat saliliikunnat, pyöräilyt ja hiihdot (jotka tietysti tallennan kaikki trackkeriin), niin aika yllättävän liikunnallisia tässä ollaan! Viikossa tulee liikuttua monen monta tuntia ja tosi pitkä kilometrimatka. Suurin kiitos kuitenkin koirille, jotka pakottavat liikkumaan edes vähän lähestulkoon joka päivä. Paras lenkkikaveri on koira, olipa se ihan tämmöinen pikkukoirakin. Ilman niitä voisi meidänkin vyötärönympärykset olla ihan eri luokkaa.
Yllä se uusi hännänpäällismakkara. 
 

 No ei oo ees paha, senkin hirviö!


Sitten Nappi kävikin kesken kaiken kuvaamista hakemassa sen rakkaan possun ja rupesi uinumaan.Possu suussa hengitys kulkee vieläkin huonommin...


...ehkä se dieetti on ihan hyvä idea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti