maanantai 16. maaliskuuta 2015

Napin epikriisi osa tuhat miljoonaa

Ensin vähän itketti mutta nyt jo naurattaa. Jos jollakin on ollut hankala leikkauskokemus niin meidän Napilla! Eiköhän se leikkaushaava sitten ihan yhdessä hetkessä jotakin 1.5 viikkoa leikkauksen jälkeen tulehtunut aivan järkyttävään kuntoon. Yläosa haavasta parantui mallikkaasti, mutta alaosa...oh my! Nappi ei ole pystynyt nuolemaan haavaa, mutta joku siihen on sitten osunut/hankautunut niin, että pöpöt olivat päässeet vaivaamaan. Onneksi meillä nyt oli se kontrollikäynti, niin saatiin sitten heti taas uutta hoito-ohjetta kehiin. Joka lenkin jälkeen mahan suihkuttelu haalealla vedellä ja päälle kerros Vetramilia. Saanen muuten kehua; Vetramil on aivan älyttömän toimivaa ainetta! Kyseessä on luonnontuote, hunajaa sisältävä vaha/voide. Hunajan sokerit ymmärtääksemme tukehduttavat bakteerit ja pöpöt. Suihkuttelulla ja vetramillillä haava lähti pikkuhiljaa paranemaan, eikä varalta saatua antibioottikuuria tarvinnut aloittaa. (Myös Pennin polkuanturaongelmiin auttaa aina vetramil hyvin nopeaa). Ei se Napin haava vieläkään täysin parantunut ole, mutta kyllä se siitä.  Nappia ja sitä myöten haavaa pitää muutenkin suihkutella nyt paljon, kun ulkona on melko kuraiset kelit.

No, se juttu alkoi siis siitä selviämään niin eiköhän vielä yksi onnettomuus sattunut Napille, tämä nyt ei enää liittynyt leikkaukseen sentään. Nappi ja Penni vähän kisailivat yksi ilta ja Nappi sai sitten osuman silmäänsä, veikkaan että kyseessä oli tyynynkulma, ei Pennin kynsi tai muuta. Itse olin aivan tapahtumien keskiössä erottamassa riitapukareita toisistaan, vaan eihän noissa tilanteissa ehdi mitään näkemään. Nappi oli onneton ja piti silmää kiinni, mitään selvää haavaa siellä ei kylläkään näkynyt. Sitten soitimmekin jo taas jälleen kerran uutta lääkäriaikaa. Haavaa tai reikää ei onneksi ollut, mutta silmää aristi, jotenka kotiintuomisiksi viikon silmätippakuuri ja viiden päivä kipulääkekuuri. Voi hyvänen aika, mitä vielä!!!! 

Onneksi aurinko paistaa. 


 Kyllä tuota lunta ainakin meidän takapihalla vielä riittää. Nappi ja Penni voisivat edelleenkin vain astella tuosta koira-aidan yli muille maille, vaan eivätpä ole niin koskaan tehneet.
Toivottavasti siellä lukijat koirineen ovat pysyneet terveinä!


2 kommenttia:

  1. Voi Nappi! :( Toivottavasti vastoinkäymiset alkaa jo olemaan ohitse ja pääsee nauttimaan keväästä terveempänä Pennin kanssa.

    VastaaPoista
  2. Sitä tässä toivotaan, ollut yhtä mätäkuuta koko alkuvuosi! Tällä hetkellä ainakin on terve tilanne : ).

    VastaaPoista