keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Milloin mopsista tulee vanhus?

Olenkohan täällä tätä aiemmin pähkäillyt, ainakin omassa mielessä olen jos ei muuten. Nappi on nyt 7.5 vuotta vanha ja minusta sillä on vähän tahti hidastunut. Leikki- tai syömistahti ei kyllä ole, mutta noin niin kuin muuten. Harmaantua se alkoi jo monta vuotta sitten, mutta nyt se on aamuisin unisempi ja vähän kankeampi lähtemään nukkumisen jälkeen liikkeelle. Nappi on meidän molempien ensimmäinen koira, joten on tosi hankala jotenkin arvioida, että onko se nyt tulossa vanhaksi vai onkohan sillä joku sairaus vai mitäkäettäkä. Ihan supervanhahan se ei ole, ainakin jos vertaa useisiin mopseihin joidan tiedän eläneen vähintään 12-vuotiaiksi.

Kysyisinkin nyt Teiltä, missä iässä teidän mopsit tai griffonit tai muun-rotuiset koirat alkoivat teistä lähestyä seniori-ikää ja olla pappa- tai mummokoiria? 


Am I old?


I don´t know, are you??!!?

6 kommenttia:

 1. Meidän ensimmäinen mopsi eli 10,3 vuotiaaksi. 8,3 vuotiaana alkoi vauhti pikku hiljaa hidastumaan selkä ongelmien vuoksi. Lisänimen papparainen sai n.9 vuotiaana, kun musta väri korvissa ja kuonossa vaihtui harmaaksi. Nuorempi on nyt 8,6 vuotias ja vauhtia kintuissa piisaa. Unta tuntuu meillä kaipaavan enemmän 8 vuotta ylittäneet. Aamuisin saa jopa herättää lenkille. Ruoka on maittanut ja paino-ongelmia ei ole ilmennyt. Sisällä riehuminen on keskittynyt enää kylpypäiviin, kun pitää tuulettaa suihkun jälkeen ja muuten otetaan elämä aika rauhallisesti. Napille terveyttä ja pitkää ikää sekä iloista mieltä eläkepäiviin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemusten jakamisesta! Ei tuohon kaheksaan vuoteen meillä enää pitkästi ole, voipi olla että viimeistään ensi kesän aikana aletaan himmailemaan Napin kanssa ja yritetään muistaa, että se alkaa olla eläkeikäinen : ). Pitkää ikää ja terveyttä myös teidän mopsille/mopseille!

   Poista
 2. Wikipedia-artikkelia mopsista lainaten: '' --on mestari kerjäämään makupaloja huolestuneen vetoavalla katseellaan.''

  Hyvin käy tohon toiseen kuvaan, vaikkei Napilla ruuat olisikaan mielessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä Napilla on ruuat aina mielessä : ). Jos Napille puhuessa lause alkaa sanoilla "pitäisköhän meidän..." se aina alkaa tuohon tapaan tuijottamaan. Lausehan jatkuu yleensä että "...lähteä lenkille" tai "...syyä".

   Poista
  2. Teidän pitää olla siellä jatkuvasti tarkkana, ettei Nappi pääse lumoamaan teitä ylikoirallisella superkatseellaan :D

   Mä en kestäis tuntiakaan :)

   Poista
  3. Onneksi se on niin pieni, että vaikka ruokapöydässä istuessa kerjäämistä ei mitenkään huomaa : ).

   Poista