sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Kasvua ja kehitystä taas

Taas viikko vierähti ihan yhtäkkiä. Penni kasvaa ja kehittyy. Minä vieläkin jaksan ihmetellä, miten nopea se on oppimaan, Toissapäivänä opetin sille noin kymmenen toistoa tassun antamista. Pennihän osaa jo nätisti istua käskystä. Kosketin aina sen tassua istu-käskyn jälkeen, sanoin käskysanan tassu ja kehuin. Tänään kokeiltiin uudestaan ja se oma-aloitteisesti jo tarjosi tassua. Ihana. Tuota vielä kertaillaan ja kohtahan sitä voi taas uuden jutun opettaa. Aion viedä sen kesällä pentu/arkitottikseen. Penni on myös todella nopea juoksemaan, joten se yhdistettynä hyviin hoksottimiin ja tottelevaisuuteen saattaa ennustaa mukavaa "uraa" agilitynkin parissa. Napinkin voisin viedä taas vanhoja muistelemaan arkitottelevaisuuteen ihan vain kivan yhteisen tekemisen vuoksi. Äsken vähän kokeiltiin ja nätisti sekin osaa kaikki vanhat opit.

Toisen koiran ottaminen on kyllä ollut selkeästi hyvä ratkaisu meillä. Nappi on muuttunut valtavasti. Penni on Napin personal trainer ja Napin kunto on kohonnut huomattavasti. Se on myös laihtunut jonkun verran lisääntyneen juoksemisen myötä ja se on kyllä terveemmän näköinen nyt. Ruoka-annosta piti sille jo vähän nostaa ja se syö paljon paremmin kuin aikaisemmin. Ennen Napin yrjölänpuuroa piti höystää esimerkiksi juustolla ja leikkeleellä, jotta neiti suostui sen syömään. Nyt menee ilman mitään lisukkeita Pennin valvovan silmän alla. Lisäksi Nappi on energisempi ja iloisemman oloinen pikkukoira. Kaiken hehkutuksen lisäksi nuo kaksi ovat tähän asti tulleet hyvin juttuun, joten mikäpä tässä ollessa.

Napin uusi vetreämpi look. Tosin välillä vähän huolestuneena mietin, että onkohan se vähän liiankin laiha. Jos tätä blogia lukee joku mopsi-ihminen, hän kenties voisi arvioida avuksi? (Kuvan saa isommaksi klikkaamalla)

Tässä vertauskohteen Napin kesäkunto viime vuodelta. En tiedä miksi tämä kuva on näin iso, mutta tuopahan Napin muodot hyvin esille.

Nappi tarkkailee puiston muiden koirien liikkeitä.

Innostuin liian aikaisin Pennin toisenkin koiran laskeutumisesta kolmioksi, vieläkin se lepattaa missä sattuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti