sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ikäkriisi

Poden Napin puolesta ikäkriisiä. Nappi täyttää huhtikuussa kolme ja sillen on ilmestynyt harmaata karvaa leukaan! NYT JO!! Minä jo huolestuin, että onko se nyt harmaantunut stressin tai jonkun muun ikävän takia ja konsultoinkin mopsiväen keskustelupalstaa netissä. Siellä yllätyksekseni sain kuulla, että aika moni muukin mopsi on harmaantunut juuri kolmen vuoden kieppeillä. Toisaalta asia tuntui olevan hyvin yksilöllinen, joidenkin mopsit olivat aivan mustanaamaisia vielä viisivuotiaina. Nappi tulee pitkäikäisestä suvusta, joku sukulaismuori oli elänyt 16-vuotiaaksi ja mummokin taisi elää 14-vuotiaaksi. Mopseilla menee muuten tuo ikääntyminen vähän nurinkurisesti, niiden rypyt suoristuvat iän myötä....

Tasaa kaikki
Ja Pennikin on vaihtanut väriä. Katselin sen pentukuvia ja sillä oli pitkään aivan musta selkä, oikein sellainen selkeä satula. Nyt sen väri on mukavasti tasaantunut punaruskeaksi kauttaaltaan.


2 kommenttia:

 1. Nappi on suloinen eikä kuvan perusteella pahasti harmaantunut.
  Meidän kuusivuotias (vaalea) Victor-mopsimme ei ole juuri ollenkaan harmaantunut. Sen sijaan viisivuotias (musta) Lukas-mopsimme kasvattaa kuulemma ensi jouluksi valkoisen pukinparran. Alku on jo lupaava.
  Ja juu, niinhän tuo menee, että mopsien rypyt vanhetessa vain vähenee, ihan ilman botoxia :)

  VastaaPoista
 2. Mun kuvat on kauhean huonolaatuisia, mutta ei se Nappi tosiaan kovin pahasti vielä ole harmaantunut. On siellä silti selkeästi valkoisia karvoja leuka täynnä : ).

  Hyvin yksillöstä tosiaan vaikuttaa tuo harmaantuminen olevan.

  VastaaPoista