keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Toivuttu on

Noniiiin, nyt koirat alkavat olla terveitä; Penni ei ole vinkunut moneen päivään ja Nappi nielee vihdoin antibioottinsa ilman ongelmia. Vaan olipahan se hankalaa aluksi! Nappi ei ole vähään aikaan syönyt lääkkeitä, emmekä muistaneet millainen ketku se on. Kerron tässä vähän meidän ongelmista, ehkä niistä on hyötyä muille ensikertalaisille. 

Kaikin puolin lääkkeen antaminen oli hankalaa, koska Nappi ei suostunut syömään omaa ruokaansa sen jälkeen, kun sinne oli piilotettu vaaleanpunainen antibioottitabletti. Se älysi vinkeemme ja alkoi kieltäytyä syömisestä; siltä jäi ainakin kolme ruokaa välistä. Yritimme sitten tarjota tablettia juuston kanssa, mutta se hoksasi sen ja kieltäytyi tämän jälkeen juustostakin. Sitten piilotimme tabletin palasia nakin sisään, mutta se söi nakin ja jätti antibiootit syömättä. Yritimme tarjota vielä voin kanssa, mutta se ei huolinut voitakaan. Sitten ei auttanut kuin tunkea väkisin tablettia suuhun, mutta se oli melkoista taistelua ja sehän oli tosi huono idea muutenkin, koska Nappi ei ollut syönyt mitään ja sitten se rupesikin oksentelemaan (oksensi kaksi päivää) ja sieltähän niitä sulamattomia väkisin syötettyjä tablettejakin löytyi...Noh noh, soitin lääkäriin ja hän hoksautti missä meillä meni pieleen; Napin ruokaan ei olisi saanut kajota, vaan vasta ruoan jälkeen olisi pitänyt antaa tabletti ja paras idea on syöttää se maksamakkaraan piilotettuna ja niin, että se joutuu kurottamaan herkkupalaa ja sitten nielaisee sen helposti. Ostimme koiran purkkiruokaa ja sekoitimme sitä Napin omaan ruokaan, jota se söikin mielellään ja sitten maksamakkaraa jälkiruoaksi ja tämä toimi hyvin. Nyt se syö purkkiruoan ja oman ruoan seassa tabletit ihan itsekin jo. Huoh. Penni raukka aina ilman mitään herkkuja syö lääkkeensä häntä heiluen ja ihan innoissaan. 


 Pennilläkin on oma pieni vihreä viltti.

 


Viesti siskolle: lainasin kauan aikaa sitten villatakkiasi ja pesin sen nyt vihdoin ja viimein. Laskin sen hetkeksi ennen kaappiin viemistä sohvalle. No Nappi oli salamana paikalla ja heittäytyi kauhealla pieteetillä villatakin päälle. Se on tuo harmaa mytty tuossa... : ).

2 kommenttia:

  1. kiitos tästä vinkistä, jos itselläkin tulee joku päivä eteen!
    Mukava kuulla että toipumista on.

    VastaaPoista
  2. Hyvä jos on jotakin hyötyä vinkistä, mutta toivottavasti teidän ei tarvitse lääkkeitä antaa tulevaisuudessa : ).

    VastaaPoista