maanantai 26. huhtikuuta 2010

Ai niin!

Olen unohtanut mainita yhden tärkeän asian, Penni on jo muutaman viikon ajan osannut istua käskystä. Muutama viikko Pennin saapumisen jälkeen aloin jo kokeilemaan istu-käskyä aina silloin tällöin, mutta nyt vihdoin pari viikkoa sitten se yhtäkkiä älysi istuutua herkun edessä ja sen jälkeen se pian pääsi asiasta jyvälle. Nyt se istuu jo joka kerta käskystä ja alkaa jo pysyäkin istuallaan muutaman sekunnin. Palkkaan sen nykyisin aina istuma-asentoon, joten hötkyily takaisin seisaalleen on jäänyt. Fiksu se on! Tänne-käskyä (käskyistä lienee se tärkein) olemme myös treenanneet koirapuistossa ja omalla pihalla ja Pennihän tottelee. Olen opettanut sitä siten, että menen itse kyykkyyn ja pidän herkkua kädessä. Huudan sitä luokse silloin, kun se on kaartamassa minua kohti vielä näin alussa. Kerran testasin ja huusin tänne-käskyn kesken vauhdikkaimman ravin minusta pois päin ja sehän kääntyi ja juoksi saman tien luokse. Ihanan tottelevainen koira.

Nappi on totaalisesti toista maata. Arkitottelevaisuusharkoissa se aina tottelee oikein mallikkaasti. Luulen, että syynä ovat nakinpalaset, jotka ovat siellä aina palkkana. Kotosalla se tottelee, jos siitä siltä tuntuu ja huvittaa. Tänne-käskyä se ei tottele aina, mutta onneksi minulla on varakäskynä sana keksi. Sitä se tottelee useimmiten. Myös vierelle-käsky toimii yleensä, jos tänne-huuto ei tehoa. Hmmm. Jokin meillä meni siis alussa pieleen, mutta onneksi on näitä kiertoilmaisuja. Jos on oikein tosissaan paha tilanne, ei auta kuin huutaa isosti dentastix ja Nappi napittaa sekunnin päästä vieressä. Sitä vain ei viitsi treeneissä tai ihmisten ilmoilla kovin kailottaa.

Koirien tuplavahtivuoro keittiön edessä. Tästä ei huomaamatta ohi pääse.

Niin ja Penni kävi ottamassa vahvistusrokotteen viikko sitten ja painoi tasan kolme kiloa.

3 kommenttia:

  1. Heippa Nappi ja Penni!
    Seuraamme teidän touhujanne näin blogin välityksellä mutta olisi myös tosi kiva nähdä joku päivä ihan OIKEASTI:) Laitelkaa yksityisviestiä joko griffonfoorumin kautta tai ehdotelkaa teille sopivaa tapaamisaikaa/paikkaa meidän blogiimme, jos vain haluatte:D

    T. Rölli&Rilla griffonit

    VastaaPoista
  2. Hei, kiva kun luette blogia! Täytyykin tutustua myös blogiisi. Olisi kyllä todella mukava tavata, minäpä laitan viestiä aiheesta sinulle blogisi kautta. : )

    VastaaPoista