keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Voihan tuppo!

On kyllä vähän hankalaksi mennyt Napin kynsien leikkuu. Me ollaan nyt ikävässä kierteessä asian suhteen ja syy on yksin minun. Leikkasin monta kuukautta sitten Napilta yhden kynnen liian lyhyeksi, verta tuli paljon ja Napille kehittyi kynsienleikkuukammo. No, sitten vähitellen homma meni siihen, että leikkausväli piteni ja samaan tahtiin Napin verikynsi (koirilla on kynsien sisällä verisuoni tms. joka kasvaa, jos kynsikin saa kasvaa pitkäksi) myös kasvoi. No, yhä useammin onnistuin nirhaisemaan kynttä liikaa ja verta tiputteli, Napin kammo kasvoi jne. Noh, nyt sitten leikkasin yhden kynnen tosiaankin liian lyhyeksi ja verta tuli ihan kauheasti. Monta päivää. Ei lenkkejä, likaiset lattiat ja onneton mopsi.

Nyt lupaan ja vannon, että me leikataan kynnet kerran viikossa aina varovasti vähän kerrallaan, eikä vahinkoja saa enää tapahtua. Onneksi asfaltti myös kuluttaa kynttä nyt aina lenkillä, mikä helpottaa asiaa.

Nappi, napin tuppo ja Napin paikallaanpitäjä.

No voi kauhia, mitä mun kynnelle on tapahtunut? Hirviöt.

No kai se viikonloppu menee näinkin.

2 kommenttia:

  1. Liekköhän Akullekkin käynyt noin pienenä kun se ei anna leikata kynsiä ollenkaan. Eikä täällä ole asfalttiakaan mikä kuluttas=/ Tai onhan tuolla 2km päässä, mut on vähän liikaa kävellä eka 2km sit lenkki asfaltilla ja sit takas 2km tolle vanhukselle.

    VastaaPoista
  2. Joo, voipi olla että on pentuna ollut huonoja kokemuksia : (.

    VastaaPoista