lauantai 24. maaliskuuta 2012

Mennään bussilla (koska on pakko)

No voihan että, nyt meidän vanha 18 vuotta vanha corsa hajosi kenties lopullisesti. Olemme viikonpäivät olleet ilman autoa ja kyllä se koiraharrastuksia haittaa ja pahasti, sillä en nimittäin pääse niihin! Hallille ei pääse julkisilla kätevästi, eikä muutenkaan tunnu yhtään hyvältä ajatukselta stressaantua koiran kanssa bussissa ennen ja jälkeen treenien. Toisaalta nyt on ollut ihan ok pitää vähän taukoa treeneistä, olemme niin pitkään käyneet niissä joka ikinen viikko. Täytyy nyt katsoa, mitä teemme, korjaammeko vanhan koslan vai pitääkö tässä ostaa uusi. Kyyyyyyyllähän semmoinen ilmastoitu farmarimallinen auto houkuttelisi. Mutta pankkilaina ei.

Meidän oli kuitenkin mentävä eläinlääkäriin bussilla tällä viikolla. Nappi kävi virallisissa silmä- ja polvitarkastuksissa ja Penni allergiapiikillä. Koirat herättivät ihastusta kanssamatkustajissa ja molemmat osasivat käyttäytyä oikein hyvin, joten ei tässä hätiä mitiä. 

Napin polvet olivat ok, mutta valitettavasti sillä on entropion, eli sen silmän alaluomi on kääntynyt epänormaalisti sisäänpäin. Yleinen vaiva mopseilla, mutta se on kyllä huono juttu, että tuollainen on tällä rodulla yleinen! En ole vielä tutustunut asiaan sen enempää, koska Napin silmät ovat pysyneet hyvinä, enkä ole mitään ongelmia havainnut. Lähinnä kait siis entropion Napin kohdalla näkyy siinä, että sen silmät ovat liian ulkonevat ja niihin voi siten osua helposti tikut ja roskat. Onneksi olemme kuitenkin säästyneet silmävaivoilta viime aikoina, en muista milloin sitä olisi sen vuoksi hoidettu, olisiko ollut toissa kesänä? On sillä kuitenkin ainakin kaksi kertaa osunut joku ruohonkorsi silmään. Entropionin voi hoitaa kuntoon kirurgisesti ja tietysti hoidatamme sen tarpeen vaatiessa, eli jos siellä jatkuvasti vaikka on joku haava tms. muu vaurio. Mutta eiköhän tässä jatketa aivan entiseen malliin touhottamista. Mutta ei saanut puhtaita papereita meidän Nappi!


Jahas, mitäs nyt, kun silmässäkin on vikaa?


Taidan pohtia asiaa tässä hieman.


Nojoo, eiköhän tästä entiseen malliin jatketa touhuja.


Penni ottaa rennosti!

2 kommenttia: