tiistai 6. maaliskuuta 2012

Slovenian mopsit

Olimme minilomalla Sloveniassa ja täytyy kyllä sanoa, että olipahan hyvä reissu. Ennen kaikkea siksi, että siellä tuli mopsi vastaan joka kadunkulmassa; siinä pysyi meikäläisten lomafiilis kunnossa. Heti ensimmäisenä päivänä ensimmäinen vastaantuleva otus oli mopsi, ja samana iltana kohtasimme toisen mopsin, jota kannettiin sylissä. Teimme yhtenä päivänä bussireissun ja eiköhän puolessa välissä matkaa bongattu kaksi mopsia huoltoaseman pihalta lekottelemasta. Ja yhden kerran olin kompastua yhteen tosi pieneen mopsiin. Saattaa kuulostaa nyt vähän oudolta, mutta melkein voisin vannoa, että muutkin mopsinomistajat bongaavat mopseja reissussa ollessaan. Eikö niin? Joohan? Ei me voida olla ainoita? En viitsi laittaa tänne kuvia kuitenkaan, se ehkä menisi jo vähän häiriköinnin puolelle.

Veljeni oli koiravahtina ja hyvin oli mennyt. Pennin allergia taas oireilee ja sen silmänympärykset olivat aika huonossa kunnossa palatessamme, mutta nyt olemme saaneet tilanteen rauhoitettua. Keitämme vedenkeittimellä vettä, jäähdytämme veden ja puhdistamme silmänympäryksiä sillä lääkärin ohjeen mukaan pari kertaa päivässä ja sen jälkeen laitan niihin tällä kertaa ihan bebanthen-rasvaa. Se ei osu silmään ja tuntuu toimivan hyvin. Lääkäri neuvoi, ettei se aiemmassa kirjoituksessa mainitsemani viatop-voide ole kovin hyvä silmien lähellä, pitääkin korjata se sinne aikaisempaan tekstiin. Pitäisi kyllä varmistaa tuo bebantheninkin käyttö lääkäriltä, sopiiko sitä laittaa noin lähelle silmää...On tosi hankala löytää mitään voidetta tuohon kohtaan. Minäpä vielä varmistan tuon. 

Mutta taas koirat ilmeisesti olivat kokeneet jonkin yhteenkuuluvaisuuden tunteen, kun me olimme poissa kotoa. Aivan ennenkuulumattomasti Nappi on tänään antaumuksella nuollut Pennin korvia ja mahaa. Käsittääkseni ainakin tuo korvien nuoleminen on positiivisen kanssakäymisen merkki, oikein semmoinen rakastava ele. Sama kävi kesäloman jälkeen, jolloin näiden välit parantuivat huomattavasti.


Aika omituista, mutta antaa mennä vaan, tuumaa Penni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti