tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kaikenlaista asia-asiaa

Kävimme laittamassa Pennille eläinlääkärissä kuukausittaista siedätyshoitopiikkiä ja päätimme samalla hoitaa tulevan Ruotsin matkamme järjestelyjä ex tempore. Teemme road tripin Ruotsin lappiin tässä loppukuusta ja koirat tulevat mukaan, saas nähdä millainen reissu siitä sitten tulee, toivomme ainakin kovasti ettei ole liikaa sääskiä, mäkäräisiä tai paarmoja. Mukava kuitenkin lähteä koko sakilla ja odotan reissua innolla. 

Olimme lukeneet Eviran-sivuilta ja muualtakin netistä, että Ruotsiin mennessä/koiraa sinne viedessä ei enää tarvita ennen vaadittua ekinokokki-madotusta. Näin onkin, sinne mennessä ei sitä tarvita jos koira jää sinne, mutta mehän tulemmekin takaisin! Eli matokuurit kurkusta alas ja toinen samanmoinen satsi muutama päivä ennen reissua uudestaan, madotus on voimassa 28 päivää kuulemma. Nyt jäi epäselväksi, olisimmeko selvinneet yhdellä matolääkityskerralla, jos olisimme hakeneet sen vain vähän ennen reissua. Nooo ei mahdollinen tuplasuojaaminen loisia vastaan kai pahasta ole. Tämä yksi madotus maksoi 12 euroa, olisikohan se toinen sitten toiset 12. Hinta riippuu koiran koosta. Sitten olin lukenut eviran ohjeista, että matkalle tarvitaan mukaan "lemmikkieläimen todistus (ns. lemmikkieläinpassi), josta käyvät ilmi eläimen tunnistusta, raivotautirokotusta, raivotautivasta-aineiden määritystä ja tarvittaessa ekinokokkoosilääkitystä koskevat tiedot". No juu, minä ajattelin, että varmaankin se sininen kirjanen kelpaa, mikä meidän koirilla on ollut alusta saakka, jossa juuri kaikki nämä tiedot on mainittu, vaikka tuossa aivan selvästi lukee että tarvitaan lemmikkieläinpassi. Passi piti siis hankkia näille, onneksi paikalla oli eläinlääkäreitä, joiden allekirjoitusta passiin tarvittiin (menimme vasta 20 maissa siedätyshoidolle hoitajalle) ja saimme passiasiankin hoidettua, melkein. Meillä ei ollut rekisteritodistusta mukana, josta olisi näkynyt sirutuspäivämäärä. Tämä pitää vielä käydä siellä näyttämässä ja lisäämässä. Passi maksoi 20 e per koira. Niin ja kuten ohjeesta huomaa, myös raivotautirokotus pitää olla reilassa.

Asiasta toiseen, jos jotakuta kiinnostaa paljonko tuo allergisen koiran siedätyshoito maksaa niin meille se maksaa 18 euroa kuussa, koska hoitaja piikittää sen ja joka kymmenes kuukausi pitää tilata uusi siedätyspaketti Saksasta ja se maksaa noin 160 euroa (harmillisesti ell-laskussa ei ollut erittelyä tällä kertaa, niin en saanut täsmällistä hintaa tähän, ts. en ole varma laskutettiinko piikin antamista vai ei, aina ne ei laskuta sitä, jos hoitaa muita asioita samalla). Yksi ampulli on 10 ml ja kerran kuussa sitä menee 1 ml. Että ei se mitenkään mahdottoman hintaista ole, varsinkin jos olisi näppärä ja antaisi sen itse, mutta meistä ei ole siihen. Ja Pennin kohdalla siedätys auttaa selvästi siihen sen pölyallergiaan.

No kolmas asia, Nappi kävi puntarilla ja se olikin jo 800g ylipainoinen, painoi 8.8 kg kun se yleensä painaa sen tasan 8 kg. Se on melko paljon se ja onkin silmin nähtävissä, että laihtua tarvitsee. Joten nyt ollaan kuurilla, mikä meillä tarkoittaa lähinnä ruokamäärän vähentämistä aavistuksen verran ja liikunnan lisäämistä paljon. Onneksi nyt onkin ollut viileämpää niin ollaan hyvin päästy lenkkeilemään. 


 Njää, paljon melua tyhjästä, tuumii Nappi.


Möö, mitä jos mää en halua lähteä Ruotsiin, kyselee Penni.

2 kommenttia:

  1. No höh, eikö Pohjoismaiden neuvoston sopimukset koskekaan eläimiä, vain ihmisiä "Pohjoismaiden kansalaiset voivat liikkua vapaasti maasta toiseen ilman passia..." Nyt pitää kyllä tehdä kansalais... eiku koirulaisaloite!

    VastaaPoista
  2. Nojuu, siltä se vaikuttaa että koirat tarvitsee passin, mutta ihmiset ei. On siinä varmaan puolensakin.

    VastaaPoista