torstai 11. heinäkuuta 2013

Kaverikoira - virallisesti

No niin, nyt viimein Nappi ansaitsi kaverikoirahuivinsa, eli on nyt virallinen Kennelliiton hyväksymä kaverikoira. Meillähän tämä prosessi alkoi tasan vuosi sitten, kun kävimme kaverikoiratestauksessa viime heinäkuussa. Sen jälkeen nykyisten sääntöjen mukaan tarvitaan kaksi vierailukäyntiä ilman koiraa, kaksi vierailukäyntiä peesarin ja koiran kanssa (joku kokeneempi kaverikoiran omistaja seuraa vierailulla mukana) ja sitten kuusi käyntiä koiran kanssa. Toiminnassa pitää olla mukana vähintän puoli vuotta ennen kuin huivin saa ts. alkukäynteihin ennen huivia pitää käyttää puoli vuotta vähintään, eli ei liian usein vierailuille. Sen jälkeen tiedot kaikista vierailuista lähetetään kaverikoirayhdyshenkilön kautta Kennelliittoon, joka toimittaa huivin sen ansainneelle koiralle. 

Onnea Nappi!

Olen kyllä tykännyt kovasti kaverikoiratoiminnasta. Koira saa mukavaa tekemistä, vaihtelua ja tietysti paljon rapsutuksia. Nappi tuntuu olevan suuressa suosiossa vierailupaikoilla, yleisesti sitä sanotaan hassuksi ja söpöksi. Semmoinenhan se juuri on! Itselle tulee enemmän kuin hyvä mieli vierailuista. Toiminta ei myöskään aiheuta sen suurempaa stressiä, koska vierailuja sovitaan omiin aikatauluihin sopiviksi, eikä edes suositella, että vierailuilla käydään kovin tiheään. Me olemmekin käyneet suunnilleen kerran kaksi kuussa.


5 kommenttia:

 1. Mahtava homma! Täytyy tunnustaa, että olen kokonaan unohtanut tuollaisen toiminnan olemassaolon. Lapsiperheissä vai vanhainkodeissa?

  VastaaPoista
 2. Me ollaan käyty vanhainkodeissa, erilaisissa vammaisten asumispalveluissa ja myös nuorisopuolen palveluissa. Päiväkodeissa ym. tehdään myös vierailuja, mutta ne ovat yleensä päiväsaikaan, joten emme niihin pääse.

  VastaaPoista
 3. Jee hyvä Nappi! :)

  Onko kaverikoiraksi pääsemisessä jotain tiettyjä kriteerejä?

  VastaaPoista
 4. Onnea Nappi!

  Onpas hieno kuva Napista ja huivista :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kiitos!

  Muistelen nyt ulkomuistista (tarkistan vielä oppaasta faktat mahd. pian), mutta kaverikoiran pitää ainakin olla kiltti, ihmisystävällinen, sosiaalinen, rauhallinen (Nappi pääsi mukaan sillä varauksella, että rauhoittuu vierailuilla...), terve ja sen sukupuu tulisi olla tiedossa tai ei mielellään mukaan sellaisia koiria, jotka eivät ole olleet samalla omistajalla pennusta asti, ainakaan jos ei tiedetä koiran aikaisemmasta elämästä. Koiran tulee nauttia vierailuista, eikä stressaantua niistä. Koiran pitäisi mielellään ottaa kontaktia ihmisiin ja se ei saa pelätä erilaisia apuvälineitä, kuten rullatuoleja tms.

  Pennihän ei päässyt läpi testauksesta, koska se haukkui ne testaajat ihan pystyyn...Eli se pelkäsi niitä. Harmitti, koska Penni jos joku nauttii rapsutuksesta ylikaiken, mutta rapsuttajana vissiin saadaan olla vain me kotiväki... : )

  Kirjoitin hakuprosessista alla olevassa postauksessa. Vuodentakaisesta toiminta on muuttunut niin, että nykyään vaaditaan kaksi vierailua ilman koiraa ja kaksi peesarin kanssa. Sen jälkeen vielä kuusi vierailua koiran kanssa ja aikaa pitää kulua se puoli vuotta. Mutta alla lisäinfoa:

  http://annarr-pienetmustanaamiotnappipenni.blogspot.fi/2012/09/ihme-ja-kumma.html

  VastaaPoista