sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Suomen talvi

No niin, nyt alkaa olla semmoiset normaalit tammikuun pakkaset, jo toista viikkoa ollaan hytisty -20 ja -25 pakkasasteissa. Ulkona on kaunista ja aurinkokin on välillä näkynyt, mutta sehän yleensä meinaa sitten jäätävän kylmää ilmaa. Ei olla käyty juuri ollenkaan ulkona, koirat ovat vain piipahtaneet takapihalla. Ollaan leikitty tavallista enemmän. Meidän leikkirepertuaariimme kuuluu a) vetoleikit, b) noutoleikit, c) piilota juustonpaloja  asuntoon ja etsi ne - leikki, d) vessapaperirullamytyt (laita yhden tyhjän hylsyn sisälle juustoa, puristele se pieneksi, laita toisen tyhjän hylsyn sisään ja taas myttää palloksi, Nappi on tässä hyvä, Penni ei millään hoksaa mistä on kyse) ja e) aktivointilelulla leikkiminen (Nappi hiffaa ja on hyvä siinä, Penni ei dajuu ollenkaan) ja kaikista, kaikista paras leikki minusta f) Nappi ja Penni leikkivät keskenään hippaa. 

Tänään on -19 ja on jo pakko pukea koirille tossut ja puvut ja käydä vähän pidemmin jaloittelemassa, kyllä tää leikkiminen jo alkaa kyllästyttämään, siis minua, ei kylläkään koiria. 

Nappi oli jollain keinolla päässyt pyykkikoriin. 
9 kommenttia:

 1. Miunkin tuo griffon ei oikein perusta noista pakkasista. Tossuja meiltä ei löydykään (vielä), mutta neule päällä tarkenee vähän pidempään. Onneksi voi välillä käydä koirakamuilla kylässä, niin saa siihenkin energiaa uppoamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on pakkasraja ylipäänsä ulkoilulle -15, Penni on tosi palelevainen. Sillä pysyy tossut kyllä jalassa jos laittaa hiuslenkit vielä joka tossuun, muuten tippuu. : )

   Poista
 2. Huh, meilläkin on nyt ulkoiltu tohvelit jalassa.. Täällä nyt ei ole kuin "vaan" jotain -10 ja -15 luokkaa, mutta Luumu nostelee käpäliä jo pienemmissäkin pakkasissa. Tossut jalassa se kyllä onneksi suostuu kävelemään ulkona ihan hyvin. Vaikka aika nopeasti sille silti vilu tulee, vaikka on lämmintä päällä, ei viitsi kauhean pitkiä lenkkejä tehdä. Vähän harmittaa kun juuri aloitettiin koirakoulu, mutta se on ulkokurssi, eikä siellä nyt oikein pysty käymään koska ei voi seistä koiran kanssa kolmea varttia pihalla näissä pakkasissa.

  Luumu tykkää kanssa kaikista aktivointileluista, voisi muuten kokeilla tota vessapaperirullan hylsyä joku kerta myös :)

  Miten tolla Napilla on niin hämmentynyt ilme tuolla pyykkikorissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, Penni paleli jo syksyllä nollakeleillä, en sitten ole enää viitsinyt pitää sitä ulkona yli 15 asteen pakkasissa ollenkaan. Tossujen kanssakin se on vähän hankalaa se meno, mutta onneksi ne pysyy jalassa.

   Se on tosi kiva se vessapaperihylsyleikki ja kestääkin jopa muutamaa minuuttia pidempään : ).

   No, Nappi on aina kaikesta vähän ihmeissään tai tuohtunut tai järkyttynyt : ). Sitäkin varmaan mietitytti et miten se oikeen pääsi sinne ja miten se pääsee sieltä pois.

   Poista
 3. Kyllä tässä on saanut keksiä yhtä sun toista viihdykettä sisäleikkeihin.. Pääsisipä pian kunnon lenkille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Pari päivää tuntu itsestäkin ihan kivalta vaan olla sisällä ilman lenkkejä, mutta kyllä se sitten pian alkaa puuduttamaan kaikkia.

   Poista
 4. Kiitos hyvästä ideasta! Heti kokeilin Jamille tota juustopiiloa ja toimi!

  Terv.
  Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Kokeilitko siis piilota-juusto vai vessapaperihylsyjuusto-leikkiä : ) ?

   Poista
  2. Kokeilin sitä vessapaperihylsyjuustoleikkiä :) Tästä tulee takuuvarma hitti, kunhan vaan tulee noita tyhjiä rullia!

   T.Helena

   Poista