torstai 23. lokakuuta 2014

Massiivinen operaatio Polkuanturat Kuntoon 2014

Nonni, taas ollaan uuden jännän vaivan äärellä Pennin kanssa. Aamulla Penni nilkutti menemään ja lopulta kieltäytyi kävelemästä kokonaan, mikä on kyllä hyvin epätyypillistä Pennille. No kotona katsottiin puusilmä kovana tassuja ja yllätyttiin kyllä suuresti; vasemman etutassun iso polkuantura oli repeytynyt kauttaaltaan ja repsotti vain reunoiltaan paikallaan, hyi että oli ilkeän näköinen. Kiireesti aikaa lääkärille siis. Lääkärissä todettiin tulehdus kaikissa tassuissa ja kyseinen polkuantura päätettiin leikata pois kokonaan. Tassuja operoidessa (karvat veks ja kynnet kans oli leikattu, jes) lääkäri oli huomannut, että muissakin polkuanturoissa oli repeämiä, että kaikki neljä tassua olivat ihan vaivaisia. Syinä näihin on seuraavien osatekijöiden yhteisvaikutus: a) allergia ja siihen liittyvä tassujen nuoleminen, b) kostea syksy ja c) raapivat hiekoituskivet. 

Hoitotoimenpiteet ovat melko monimutkaisia ja pitkäkestoisia; kahden viikon ajan pesu, kuivaus, desifiointi, lääkesalva vetramil, harsotaitos, pehmuste, sideharso ympärille, haavateippi ja päälle vielä suojasukka vaikeimpaan tassuun, ja tämä systeemi vaihdetaan päivittäin. Pidetään kuivana. Pesu kuivaus, desifiointi,  canofite-lääke ja suojasukka-rutiini muihin tassuihin. Koko koira pestään malasebillä kolmen päivän välein. Aaaaaaah. Minulle on tulossa työmatka tähän, joten mies pääsee näihin hommiin kaiken lisäksi yksinänsä kohta, pitikin sattua. No pääasia että saadaan Penni taas kuntoon ja mehän handlataan jo tätä pikkukoiran sairaanhoitoa pitkän kokemuksemme pohjalta. Hirveen kokonen tuo tuppo.


 Pieni potilas, jälleen.


 Saimme lääkäriltä vinkin, että lasten kurahanskat ovat tosi hyviä tassuja suojaamaan ulkona, joten sellaiset piti ostaa. Sisäkäyttöön nuo toiset sitten. Voe mahotonta!


 Nappi olisi halunnut ne tietty itselleen.Ja saikin.

2 kommenttia:

  1. Voi pientä potilasta! Pikaista paranemista <3 Ja Nappi on taas niin vempulan näköinen, tahtoi ilmeisesti omat sukka-asusteet?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Paraneminen on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta pelataan nyt varman päälle ja tupotellaan ja sukatellaan menemään. Nappi ny aina osallistuu vaikkei tartteiskaan :)

    VastaaPoista