maanantai 22. maaliskuuta 2010

Voihan itku!

Noooo pahaenteisestä otsikosta huolimatta Pennin ensimmäinen päivä (tai siis muutama tunti) yksin kotona sujui ihan tyydyttävästi. Lähdin kotoa vasta kun Penni oli syvässä päiväunessa ja nostin sen aitaukseen. Sinne se jäi nukkumaan, eikä itkua kuulunut, kun oven takana hetken kuuntelin. Lounastunnilla mieheni kävi kotona ja Penni oli ollut hieman vaisuna, ehkäpä se oli loukkaantunut sitä kohdanneen vääryyden johdosta. Se ei ollut kuitenkaan tuhonnut aitauksessa paperia, eikä luita oltu järsitty, joten toivottavasti se oli nukkunut suurimman osan ajasta. Mieheni lähtiessä takaisin töihin, oli itku alkanut välittömästi. Itse kun tulin puolitoista tuntia tämän jälkeen kotiin, vastaanotto oli ylitsevuotavan innostunut molempien koirien osalta. Penni oli ihan normaali oma itsensä ja rallit Napin kanssa alkoivat saman tien. Paperia oli aitauksessa piperretty pieniksi nökösiksi, mutta muita merkkejä turhautumisesta ei näkynyt. Eli toivottavasti Penni ei nyt stressaantunut tai ahdistunut liikaa ja sai nukuttua edes jonkin verran.

Kävimme myös ensimmäisellä hiukan pidemmällä 10 minuutin kävelyllä. Olen joka päivä käynyt Pennin kanssa pihapiirin ulkopuolella, mutta kovin pitkälle emme ole päässeet. Penni on hiukan arastellut autoja ja nostellut tassuja palelevan näköisenä. Nyt otin Napin mukaan ja meno sujui reippaasti ja rohkeasti. Nappi selvästi toi Pennille turvaa pyörätiellä. Annoin Pennin hihnan roikkua vapaana, koska muita ei kadulla liikkunut ja se ravasi innostuneena Napin perässä ja haisteli silloin tällöin keltaista lunta. Näin se reviiri laajenee.

Nappi ei ymmärrä, mitä tässä olisi nyt tarkoitus kaivaa.

Huomenna Pennillä on 12-viikkoisrokotus ja Nappi saa vihdoin naatiskella yksinolosta ja hyvistä päiväunista ilman häiriöitä. Aion viedä sen myös koirapuistoon iltasella, saa hengailla vähän muidenkin lajitovereiden kanssa. Aion loppuviikosta säiden salliessa myös käyttää Penniä ensimmäistä kertaa koirapuistossa. Tuossa lähipuistossa on kätevästi pienten ja isojen puolet eroteltu eikä meillä ole sieltä huonoja kokemuksia, joten uskallan viedä pienoisen sinne myös. Aina tietysti pitää tapauskohtaisesti arvioida, ovatko paikalla olevat leikkikaverit sopivia näin pienelle.

2 kommenttia: